Inici > Capítols

Capítols

99 - RESUM DE L'ANY

El programa de tertúlia sobre temes d’actualitat oferirà el seu últim capítol després de dos anys d’emissió. Per acomiadar-se dels espectadors, l’equip del programa ha preparat un darrer capítol dedicat als moments més rellevants que l'espai ha viscut durant l’últim any.


98 - INFIDELS

Aquesta setmana el programa reflexiona sobre els motius de la infidelitat
És una de les majors contradiccions que es poden donar entre una parella. Tot i això, la infidelitat ha estat i continua estant present en les relacions personals. I la literatura, el teatre, el cinema i la televisió encara captiven al públic amb grans relats sobre adúlters. Però, per què som infidels? Es tracta de fugir de la rutina? O és per la morbositat de dur una doble vida i no ser descoberts? És només sexe? O també és amor? Tot un seguit de qüestions que debatran la sexòloga i escriptora Georgina Burgos; el vicepresident del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya, Jordi Briñol i l’escriptora Anna R. Alós.


97 - ELS NENS DE LA CRISI

Preus més ajustats per part dels comerciants i menys joguines per a cada nen, aquesta serà la tònica de les festes de Nadal. La crisi i l’atur estan obligant pares i avis a estrènyer-se el cinturó. Segons algunes previsions, aquest any cada nen espanyol rebrà sis joguines de mitjana, tres menys que l’any passat. Però com entenen els nens aquesta restricció? Amb aquest panorama l’actual situació econòmica ha obligat a pactar noves relacions amb els fills? Per què ens costa tant dir no ? La crisi ens farà educar de forma diferent als nostres fills?


96 - DOCUMENTALS I SOLIDARITAT

En el marc de la Segona Mostra de Documentals Solidaris, organitzat pel programa "TotsTots" de Com Ràdio els propers dies 10, 11 i 12 al Col.legi de Periodistes i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l'Angles s'acosta a aquesta realitat.

Els projectes solidaris que es fan a llocs com Cambodja, Colòmbia, Índia o Birmània estan cada cop més aprop. Les ONG’s s’han posat al dia pel que fa a la manera de comunicar-se i el gènere documental ha fet que la seva activitat sigui més coneguda. La imatge s’ha convertit en un element fonamental per comunicar la feina de les associacions solidàries. Ja no es tracta només d'explicar què fan, com i amb qui treballen les ONG's i les administracions que es dediquen a la cooperació pel desenvolupament, sinó que es pot veure aquesta feina, els seus protagonistes i els seus beneficiaris. És el documentalisme posat al servei de la solidaritat. El llenguatge i la forma d'explicar-ho esdevé un element central a l'hora de generar consciència col·lectiva.
Com ha canviat la manera de comunicar-se de les Ong’s?
Hi participen Siscu Baiges, subdirector del programa "TotsxTots", organitzador d'aquesta Mostra; Josep Ramon Jiménez, periodista i documentalista i membre de la Caravana Solidaria, Natàlia Anguera, delegada d'Acció contra la Fam a Barcelona, Daniel Ortiz, responsable de Comunicació de Mans Unides.


95 - L'AUGE DEL FENOMEN CASTELLER

La declaració per part de la Unesco dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat suposa un reconeixement molt important per aquesta tradició que cada dia que passa guanya seguidors però que genera també algunes incomprensions, atès que es tracta d’una activitat amb un component de risc.
Jordi Sacristan analitzarà aquesta setmana l’auge del fenomen casteller en companyia de Jordi Juanico, cap de Comunicació dels Minyons de Terrassa; Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres; Roger Reguant, cap de colla dels Salats de Súria; i Pep Ribes, director del programa Va de castells de l’XTVL.


94 - NOUS PERFILS DE LA POBRESA

La crisi econòmica ha fet aparèixer nous perfils de pobresa, que han fet engruixir el nivell de pobresa estructural amb què conviu la nostra societat. Els serveis socials de molts ajuntaments, així com ONG com Càritas, estan saturats davant les necessitats d'atenció d'aquests nous perfils.

Jordi Sacristan analitzarà aquest fenomen a partir de les opinions del sociòleg Jordi Estivill; el director del Banc dels Aliments, Antoni Sansalvador; el director de Càritas Barcelona, Jordi Roglà; i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín.


93 - CUSTÒDIA COMPARTIDA

Aquesta setmana el programa analitza els pros i contres de la custòdia compartida.
A partir del proper mes de gener la justícia catalana concedirà preferentment la custòdia compartida dels fills en cas de separació. Les defensores dels drets de les dones creuen que la igualtat entre homes i dones no ha avançat tant com per obligar per llei a la custòdia compartida. Per a alguns advocats, en canvi, és una mostra que les lleis es mouen al ritme de la societat. Però, qui pensa en els fills?
Jordi Sacristan ho analitzarà en companyia de l'advocada Jenifer Losada, experta en família; Anna Vall, treballadora del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya; Lídia Falcón, periodista i advocada; i Juan Martos, representant de l'Associació de Pares de Família Separats.

El programa es completarà amb un reportatge de TV Badalona i una enquesta d'El 9 TV.


92 - BALANÇ DE LEGISLATURA

De nou s’acosten les eleccions autonòmiques i més de cinc milions de catalans hauran d’anar a votar. Uns comicis marcats en aquesta ocasió per les xifres d’atur més altes dels darrers anys i per una crisi econòmica que ha castigat la societat. Empreses que han tancat… pares i mares de família que s’han quedat sense feina i que demanen als polítics respostes i solucions. A banda, els casos de corrupció han sacsejat diferents formacions polítiques posant en qüestió l’honestedat d’alguns càrrecs…
Amb la corrupció ha crescut la desafecció de la societat, la desconfiança i el desinterès per la política. Com es traduiran tots aquests qualificatius a les urnes? Qui pagarà els plats trencats de tota aquesta situació?
El que sí és cert és que la llista de candidatures s’ha incrementat de manera considerable, s’ha doblat i de 18 s’ha passat a 39. A més dels partits amb representació parlamentària els ciutadans podran triar entre líders mediàtics com l’expresident del Barça Joan Laporta i els independentistes tindran altres opcions més enllà d’Esquerra Republicana. Fins i tot, la ultradreta té el seu espai amb la candidatura de Plataforma per Catalunya de Josep Anglada.
Un ventall de possibilitats sens dubte molt més ampli i en el qual també hi ha propostes més atrevides i que no tenen res a veure amb la política, com és el cas de la presència a les llistes de la CORI del travesti Carmen de Mairena.
Ara només falta que parlin els ciutadans a través de les urnes.


91 - LA CULTURA DEL VI

Cada cop són més les persones que diuen saber apreciar textures i sabors en els vins. Un fenomen que va en augment, com constata la creixent publicació de llibres i manuals sobre el món vinícola, l'aparició de botigues especialitzades o la formació en cata de vins.
Jordi Sacristán abordarà aquesta qüestió en companyia d'Oriol Guevara, director general de l'Incavi; Joan Santó, responsable de la vinya i el vi d'Unió de Pagesos; Rosa Vila, somelier; i Gerard Jané, responsable de la bodega Jané Ventura.


90 - DOPATGE; LA LLUITA PEL JOC NET

Actualment són continus els casos d’esportistes de qualsevol modalitat que poc o molt es veuen implicats en una xarxa que va més enllà del purament esportiu. Tot plegat vulnera els objectius pels que va néixer la lluita antidopatge: garantir l’ètica en l'esport, preservar la salut de l'esportista i assegurar la igualtat de condicions durant la competició. Quina és doncs la millor solució? Alguns experts defensen la liberalització del dopatge per tal que existeixin les mateixes condicions per a tots els esportistes. És aquesta una bona solució per recuperar el joc net en l'esport d'elit? O s'ha de preservar la salut de l’atleta i l’ etica per davant de tot?
En parlem com sempre des d'Angles diversos amb:
- Carme Forcar, metge especialista de l'esport al CAR Sant Cugat.
- Roger Roca, campió d'Espanya de Marató.
- Sergio Lopez Egea, periodista.
- Josep Antoni Pasqual, subdirector del laboratori de dopatge de l'IMIM.


Pàgina 1 de 10

Cerca avançada

Capítols

Capítol 99

RESUM DE L'ANY

El programa de tertúlia sobre temes d’actualitat oferirà el seu últim capítol després de dos anys d’emissió. Per acomiadar-se dels espectadors, l’equip del programa ha preparat un darrer capítol dedicat als moments més rellevants que l'espai ha viscut durant...

Capítol 98

INFIDELS

Capítol 97

ELS NENS DE LA CRISI


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl